Bantuiam pe urmele Dittei Von Tease al carei parfum il ador si am descoperit o fotografie cu ea pe tocuri gatind elegant in bucatarie ... ce credeti, niste fursecuri soricei.M-am inspirat de acolo, am modificat purin, inclusiv statul pe tocuri care la mine e rar si implica si spatiu de desfasurare ...covor rosu etc .. in fine, i-am facut si si mancat dar abia acum postat.Pentru cine vrea si poate... sa-i faca si pe tocuri :))) eu facut si mancat in sosete de iarna pe langa cuptor :)))
Pt ornare :
Preincalziti cuptorul la 350 de grade. Într-un castron mare, se freaca untul cu un mixer electric pana devine ușor și pufos, aproximativ 1 minut. Se adauga atat zaharul pudra cat si zaharul normal și se amestecă. Adaugam un ou și esenta de vanilie și de migdale si batem până se combina bine. Într-un castron separat, se amestecă făină și migdalele usro prajite si macinate fin. Adaugati amestecul de faina la amestecul de unt și combinati.
Luati in palma cam 1 lingura de aluat and rulati-o într-un oval. Asigurați-va ca o parte e un pic subtiata, alungita pentru a forma nasucul. Puneti fursecurile pe o foaie de copt si lasati spatiu intre ele cam 2 cm distanță. Infigeti feliutele de migdale drept urechiuse si coditele din bucatele de taietei.Coaceti cam 15-20 de minute pana incep sa se rumeneasca apoi scoateti si serviti reci.Desenati ochii si nasul cand s-au racit.
1
daca nu aveti decat migdale macinate si nu mai aveti din ce face urechiusele puteti improviza din niste fulgi de porumb