Fursecuri cu nucă

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 4 Aug 2013 | 4891 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g făină,
  • 1 linguriță scorțișoară,
  • 1/4 linguriță bicarbonat,
  • 1/8 linguriță sare,
  • 100 g nucă,
  • 200 g unt,
  • 250 g zahăr,
  • 1 ou.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nucă:

Într-un castron cernem făina, scorțișoara, sarea și bicarbonatul. În alt castron amestecăm untul cu zahărul și oul. Atât oul cât și untul trebuie să fie la temperatura camerei. Se amestecă bine până devine o pastă omogenă. Adăugăm nucile măcinate și amestecul de făină. Se frământă toate foarte bine.
Coca se pune în frigider învelită cu folie alimentară pentru minim 30 minute. Se scoate coca din frigider, se întinde pe suprafața de lucru cu un sucitor și se taie în formele preferate. Dacă doriți să le faceți rotunde și să vă ușurați munca, înainte de a pune coca la frigider puteți să o rulați, apoi când o scoateți de la rece, doar o tăiați în rondele. Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc la 180 grade pentru 12-15 minute.
Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nucă" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

Anett 1

04.08.2013, 20:12

tare buna!

iry-gabriela 1

04.08.2013, 21:18

bune la cafea

Valclaudia 1

04.08.2013, 21:30

imi plac tare mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat - Rețeta delicioasă de casă

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de vanilie cu sos de cirese