Fursecuri cu ovaz

de Criss in Dulciuri, 23 Ian 2014 | 4456 vizualizari

 

Aceste fursecuri le-am facut anul trecut insa n-am vrut sa o postez pentru ca nu mi-au placut pozele. Dar cum m-am apucat sa fac curatenie prin calculator, am adunat intr-un fisier toate restantele de postat. Prajituri, placinte, fursecuri care au ramas nepostate tocmai din acest motiv. Poze urate. :) Dar am sa refac cu siguranta retetele si am sa schimb pozele cu prima ocazie.
Aceste fursecuri absolut delicioase le-am gasit pe blogul Codrutei, "Apa, faina, sare" si mi s-au parut interesante si sanatoase. Dupa ce le-am facut am constata ca sunt absolut delicioase.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 150 g unt moale, la tempertura camerei
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • 110 g zahar
  • 135 g faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 160 g fulgi de ovaz
  • 150 g stafide
  • 80 g nuci sau alune de padure prajite si sfaramate
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ovaz:

Intr-un bol se adauga untul moale cu zaharul, zaharul vanilat si se spumeaza cu mixerul. Se adauga apoi oul si se bate cu mixerul inca aproximativ 1 minut. Se adauga faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu si se amesteca cu o spatula pana se inglobeaza faina.In final se adauga scortisoara, alunele prajite si zdrobite, stafidele si fulgii de ovaz.

Se amesteca bine, se acopera vasul cu o folie sau un capac si se pune in frigider o ora. Dupa acest timp, se scoate vasul din frigider si cu o lingura sa pun gramajoare din acest aluat in tava tapetata cu hartie de copt. Nu se formeaza cu mana, pentru ca si asa aluatul e destul de dens si e bine ca fursecurile sa fie mai aerate. Eventual va ajutati de doua lingurite sa formati bile cat de cat uniforme. Se coc fursecurile 15-20 minute, la foc mic in cuptorul preincalzit. Ele se vor auri pe margini insa mijlocul trebuie sa fie mai moale. Cand sunt gata, se scoate tava si se mai lasa fursecurile cateva minute, pana se mai intaresc, apoi se scot pe un gratar. Sunt delicioase

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ovaz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

anca_rm 1

24.01.2014, 08:44

o sa le incerc cu siguranta Criss, la fav cu ele

Criss 1

24.01.2014, 19:12

Multumesc dragelor. Ma bucur ca va plac, in ciuda pozelor nereusite.

diana_k 1

30.01.2014, 08:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu lapte, Nesquick si crema de branza