Fursecuri cu ovaz

de papabundetot in Prajituri, 23 Mar 2014 | 14134 vizualizari

 

Daca doriti un desert extrem de rapid care sa fie si bun si aromat in acelasi timp cred ca aceste fursecuri sunt ideale.Prepararea aluatului nu cred ca dureaza mai mult de 5-7 minute si inca 10 minute coacerea…iar la final obtineti ceva bun si foarte gustos. :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 140 gr unt
  • 100 gr faina alba
  • 200 gr fulgi de ovaz
  • 150 gr zahar
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 100 gr stafide
  • 60 gr nuca de cocos
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 1 lingurita pudra de flori de hibiscus
  • 1/2 lingurita anason macinat
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • esenta menta,esenta vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ovaz:

Am pregatit dinainte toate ingredientele pentru ca totul sa mearga foarte rapid,am incins si cuptorul,apoi am luat un castron mai mare (in care sa incapa totate ingredientele),ciocolata am taiat-o marunt cu un cutit.

Am pus in castron untul la temperatura camerei si zaharul si am amestecat bine pana cand zaharul s-a topit,am adaugat apoi oul si am continuat sa amestec,esentele,fulgii de ciocolata,nuca de cocos,pudra de hibiscus,anasonul,scortisoara,faina,praful de copt fulgii de ovaz ,am amestecat bine (eu am facut asta cu mana dar se poate si cu o lingura).Dupa ce toate ingredientele au fost adaugate si incorporate pe o tava tapetata cu hartie de copt,am luat cu ajutorul unei linguri de inghetata din aluat si am pus gramajoare,la distanta destul de mare pentru ca la copt fursecurile se mai lasa si se intind.

Le-am dat la cuptor pentru aproximativ 10 minute,pana cand marginile sunt aurii si mijlocul inca moale si pufos.

Dupa ce se scot din cuptor se lasa fursecurile in tava sa se raceasca complet pentru ca altfel exista riscul sa se rupa.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ovaz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta