Fursecuri cu rom, dulceata si ciocolata

de adasev12 in Prajituri, 21 Dec 2012 | 4660 vizualizari

 

Nu am poze din timpul prepararii caci aparatul meu foto face figuri si se deschide numai cand vrea el...asa ca am numai produsul finit....ideea de umplutura cu dulceata si forma fursecurilor am imprumutat-o de la Ruxy, doar ca in timpul coacerii la mine gaura s-a cam umflat si dulceata a dat pe laturi....

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 250 g faina, aprox
  • 20 ml esenta de rom
  • o vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • jumatate praf de copt
  • dulceata de capsuni
  • 80 g ciocolata neagra
  • 3 lg de lapte
  • 3 lg ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu rom, dulceata si ciocolata:

Untul la temperatura camerei se freaca spuma cu zaharul praf si esenta de vanilie, se adauga apoi oul si 15 ml esenta de rom, coaja de lamaie si praful de copt stins cu o lingurita de zeama de lamaie, apoi faina si se amesteca cu mana. Se framanta bine aluatul pana devine omogen. Se infoliaza si se da la rece o ora.

Se scoate apoi si se formeaza bilute, iar in mijloc se face o adancitura, unde se pune ducleata de capsuni. Se pun in tava unsa si infainata, sau pe hartie de copt si se coc la 180 grade cam 20 minute.

Intre timp  ciocolata se topeste la microunde cu 3 lg de lapte, se amesteca bine, se lasa un pic sa se domoleasca si se adauga 5 ml esenta de rom. Se scot fursecurile si se presara deasupra cu glazura de ciocolata. Se lasa vreo 5 minute sa prinda un pic glazura apoi se presara cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu rom, dulceata si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Nastureii lui Mos Craciun