Fursecuri cu stil

de simonacallas in Prajituri, 21 Mar 2014 | 3241 vizualizari

 

Necesită puţină migală, dar efectul e garantat :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru fursecuri:
  • 350 g făină
  • 3 linguri cacao neagră
  • ½ plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 350 g zahăr tos
  • 2 ouă
  • 1 lingură coajă de portocală
  • 2-3 picături extract de portocale
  • Pentru glazură:
  • 2 albuşuri
  • 2 linguriţe suc de lămâie
  • 330 g zahăr pudră cernut
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu stil:

Zahărul se bate bine cu untul, până se formează o cremă deschisă la culoare. Se adaugă ouăle pe rând, apoi coaja şi extractul de portocale. La final se adaugă amestecul uscat (făina+cacao+sare+praf de copt). Aluatul rezultat se înfăşoară în folie alimentară şi se păstrează la rece minim 30 minute.

 Se întinde o foaie cu grosime de aproximativ 1 cm, se decupează în formele dorite (eu am folosit două decupătoare în formă de inimă, de dimensiuni diferite) şi se coc într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, în cuptorul bine încins dinainte, 10-12 minute.

 Pentru glazură, se bat albuşurile şi se adaugă câte puţin zahărul, alternând cu sucul de lămâie. Consistenţa potrivită se obţine atunci când bezeaua care cade de pe tel înapoi în vas rămâne la suprafaţă câteva secunde înainte să dispară. Conturul se face cu glazura ca atare, pentru umplere se diluează puţin.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu stil" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Braduti de Craciun