Fursecuri fragede cu nuca si gem

de Criss in Prajituri, 4 Ian 2012 | 14856 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -300 g faina
  • -150 g unt
  • -120 g zahar pudra
  • -50 g nuca macinata
  • -1 ou
  • -2 vanilii
  • -1/2 plic praf de copt
  • -gem pentru lipit (visine si zmeura am folosit eu)
  • -zahar pudra pentru pudrat fursecurile
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede cu nuca si gem:

Faina se amesteca cu praful de copt, se adauga untul, zahar pudra, nuca macinata, oul, vanilia, si se formeaza o bila de aluat care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider pentru 1-2 ore.

Dupa cele 2 ore, se scoate aluatul din frigider si se intinde o foaie de 0.5 cm pe planseta infainata. Se decupeaza cu forma dorita sau pur si simplu cu un pahar.
Unele se perforeaza pe mijloc. Trebuie sa fie egal nr. floricelelor intregi cu cele perforate, pentru ca se vor lipi cate doua cu gem.

Se coc in cuptorul preincalzit maxim 12-13 minute, nu mai mult pentru ca devin tari si uscate. Se lasa sa se raceasca in tava apoi se scot si se lipesc cate doua cu gem, apoi se pudreaza cu zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu nuca si gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crinkles