Fursecuri fragede umplute cu gem

de anca_rm in Dulciuri, 1 Iul 2015 | 2911 vizualizari

 

Usor de facut , foarte gustoase si perfecte pentru ceasca de cafea, pachetel sau de ce nu de pus in rucsacul de excursie. Se pot umple cu gemul preferat .

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 300 gr faina
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 galbenus
  • 1/2 plic praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala sau lamaie
  • gem sau dulceata
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede umplute cu gem:

Untul il scoatem din frigider si il lasam sa se inmoaie , ca sa ajunga la temperatura camerei. Il punem intr-un bol , adaugam zaharul pudra si le batem cu mixerul pana cand obtinem o spuma . Adaugam galbenusul , coaja rasa de portocala/lamaie si omogenizam usor.

Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam treptat in unt . Trebuie sa avem un aluat omogen . Il dam la frigider cam o ora, obligatoriu aluatul trebuie acoperit sau pus intr-o folie de plastic.

Scoatem aluatul din frigider si formam bilute cam cat o nuca din aluat . Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie. In mijlocul fiecareia vom forma o gaura cu o lingura de lemn cu coada rotunjita , sau cu ceva rotund , dar nu foarte mare . In fiecare gaurica punem dulceata sau gemul preferat .

Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 15-20 minute.

Cand sunt reci le punem intr-o cutie metalica si se pot pastra mai multe zile .

Se pot pudra cu zahar pudra . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede umplute cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune