Prepararea aluatului:
Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei.
O mixam cu zaharul si praful de copt stins in zeama de lamaie pana obtinem un amestec spumos.
Adaugam pe rand esenta de vanilie,galbenusul, mixam, apoi oul intreg, iar mixam pana omogenizam bine amestecul.
La final incorporam si faina, vom obtine o coca grasa, nelipicioasa pe care o vom tine pentru o ora la frigider.
Intre timp preparam umplutura:
Albusul se bate spuma cu un praf de sare si cu 100 gr. zahar pudra.
Adaugam apoi nuca macinata si esenta de rom.
Preincalzim cuptorul la 175 grade.
Dupa ce s-a scurs timpul de racire pentru aluat, rupem bucatele din el si le aplatizam pe masa de lucru infainata.
Punem in mijloc cu lingurita umplutura dupa prefarinta, apoi lipim marginile si dam forma ovala sau rotunda fursecurilor, dupa care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt (avem grija ca imbinarea aluatului sa fie la baza, sa iasa frumoase fursecurile). Lasam loc intre ele pentru ca se vor umfla la copt.
Dam tava la cuptor pentru 20 minute, pana capata un usor aspect de rumen/auriu.
Le scoatem apoi pe un gratar si le lasam la racorit.
Glazura o pregatim astfel:
Topim intr-o craticioara ciocolata in lapte, apoi ungem cu o pensula din silicon fursecurile si le decoram cu stelute albe si bleu, apoi lasam sa cada cristale de zahar pe suprafata glazurata, sa le dam aspect de fursecuri ninse.
Lasam sa se intareasca glazura, apoi putem servi.
Pofta buna!