Fursecuri Piersici – Reteta traditionala romaneasca

de Retete_gustoase in Dulciuri, 3 Aug 2025 | 887 vizualizari

 

Caisele sau piersicile pe care le faceau mamele in copilarie erau printre cele mai indragite dulciuri. Fragede si aromate, se mancau toate cu pofta.
Pentru aceste Fursecuri Piersici – Reteta traditionala romaneasca, am folosit urmatoarele ingrediente: oua, zahar, faina, ulei, lapte, gem, nuca, unt.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Fursecuri Piersici – Reteta traditionala romaneasca:
  • aluat:
  • 2 oua mari
  • 150 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 500–550 g faina (in functie de cat cere aluatul)
  • umplutura:
  • miezul scobit al fursecurilor
  • 150 g gem de caise sau piersici
  • 100 g nuca macinata (optional)
  • 50 g unt moale
  • esenta de lamaie
  • in plus:
  • colorant alimentar rosu si galben (sau sirop de zmeura si suc de portocale)
  • Zahar tos pentru tavalit
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri Piersici – Reteta traditionala romaneasca:

Cum se prepara aceste Fursecuri Piersici – Reteta traditionala romaneasca:

 Intr-un bol, mixeaza ouale cu zaharul pana se deschid la culoare. Adauga treptat uleiul, apoi laptele, esenta si sarea. Adauga faina amestecata cu praful de copt si framanta pana obtii un aluat moale, dar nelipicios.

Formeaza bilute potrivite si asaza-le in tava tapetata cu hartie de copt.

Coace in cuptorul preincalzit, la 170°C timp de 15-20 minute, pana devin se rumenesc usor pe margini. Nu trebuie coapte foarte mult. Se vor intari pe masura ce se racesc.

Dupa ce s-au racit putin, scobeste-le usor la baza cu un cutit sau o lingurita mica (pastreaza miezul pentru umplutura).

Amesteca miezul de la fursecuri cu gemul, untul moale si nuca daca vrei sa folosesti. Poti adauga si esenta de lamaie sau ce arome iti plac.

Umple fiecare jumatate de fursec cu crema, apoi lipeste doua cate doua, formand o „piersica”.

Pregateste doua castronele, adauga putina apa in fiecare si toarna 1-2 picaturi de colorant. Daca vrei, poti folosi sirop sau suc. 

Trece repede fiecare fursec mai intai in galben, apoi putin in rosu, ca sa imite o piersica.

Tavaleste-le imediat prin zahar tos.

Lasa-le cateva ore  intr-o cutie inchisa ca sa se fragezeasca.

Incearca si reteta de Nasturasi fragezi cu ciocolată sau reteta de Corabioare cu untură, delicioase si fragede.

Iti recomandam si reteta de Fursecuri arici.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Piersici – Reteta traditionala romaneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

- Andreea - 1

04.08.2025, 16:37

Nu am facut niciodata insa tare sunt bune !!!!!

Rocsi 1

31.08.2025, 19:58

Le adoram in copilarie, le ador si acum! Mi se par niste prajituri elegante!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR 8

ieri la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

ieri la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe si ricotta