Fursecuri trio

de Valclaudia in Dulciuri, 8 Noi 2013 | 3991 vizualizari

 

va las niste biscuiti foarte, foarte fragezi pentru maine la cafea....

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. unt gras (sau untura)
  • 1 iaurt mic
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 750-850 gr. faina alba
  • 1 ou
  • 160 gr. zahar tos
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 linguri cafea macinata
  • 2 lingurite cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • bombonele colorate pentru decorat marginile fursecurilor
//
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri trio:

Amestecam untul (la temperatura camerei) cu zaharul,oul,sarea, iaurtul, praful de copt si esenta de lamaie.

Adaugam faina si framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini si devine elastic.

Dam aluatul pentru cel putin 45 min. la rece.

Dupa racirea aluatului il scoatem pe masa de lucru infainata si il impartim in 3 parti egale.

O parte se amesteca cu 2 linguri de cafea macinata.

O parte se amesteca cu 2 lingurite de cacao.

Cea de-a treia parte se amesteca cu zaharul vanilat.

Intindem separat fiecare parte de aluat, incepand cu partea alba, apoi aluatul cu cacao iar la final aluatul cu cafea macinata. Le suprapunem exact in ordinea descrisa mai sus, apoi aplatizam foarte bine suprafata obtinuta (cu plamele)sa se lipeasca foile intre ele.

Impartim foaia obtinuta in doua pe orizontala.

Rulam foarte strans cele doua parti, apoi rasucim de cateva ori si trecem rulourile obtinute prin bombonele colorate.

Taiem fursecuri dupa grosimea dorita (in functie de preferite, daca le dorim mai uscate,le vom taia mai subtiri daca ne plac mai moi/pufoase, fursecurile se vor taia mai groase).

Asezam fursecurile in tava pe hartie de copt,cu spatii suficiente intre ele pentru ca vor creste mult la copt.

Dam tava in cuptorul preincalzit la 170 grade pana se rumenesc frumos (intre 20-30 minute).

Pofta buna!

 

 

  //
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri trio" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede cu gem