Galbiori la tigaie cu patrunjel si usturoi

de Catalina L in Mancaruri de legume, 25 Sep 2020 | 7932 vizualizari

 

Este sezonul gălbiorilor.
Reteta cea mai rapida este de a-i sota la tigaie cu patrunjel si usturoi.

Simplu si bun !
https://www.blogulluicatalina.com/2020/09/galbiori-la-tigaie-cu-patrunjel-si.html

 

INGREDIENTE

  • 700 g de gălbiori
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • ierburi de Provence
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 2 catei mari de usturoi
  • 1 ceapa verde (optional)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galbiori la tigaie cu patrunjel si usturoi:

Spalati rapid ciupercile sub jet de apa rece, taiati baza piciorului si curati-le de pământ.
O data curatati galbiorii taiati-i bucati daca sunt prea mari.
Mixati usturoiul cu ceapa si usturoiul.

Reveniti galbiorii 5 minute in uleiul de masline .
Adaugati 2 linguri din amestecul mixat, sare si piper.
Presarati ierburi aromate, amestecati usor și lăsați-i să se gătească.
Ar trebui să fie gata cam în 10 de minute, depinde cât sunt de tineri.

Serviti-i simpli imediat cu mamaliga sau paine completa sau ca garnitura la un fel de carne sau peste.

TIPS-URI

1

Nu aruncati amestecul patrunjel usturoi daca va ramane. Puneti un pic de sare marina, 1-2 linguri de ulei , amestecati si pastrati intr-un borcan inchis la frigider. Folositi-l la mancaruri, va da un super gust.

2

Este o reteta de baza pentru alte retete cu galbiori : omleta, ciulama etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galbiori la tigaie cu patrunjel si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci champignon cu vin alb si smantana