Galuste cu caise

de divainbucatarie in Dulciuri, 28 Iul 2011 | 4195 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi mari – aproximativ 500g
  • 200 g faina
  • 1 praf sare
  • 600 g caise coapte
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 6 linguri pesmet
  • 1 lingura nuca macinata
  • 1 plic de zahar vanilat + 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de unt
  • zahar pudra – pentru servit
  • scortisoara (pudra)- optional pentru servit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu caise:

Procedam ca si la galustele cu prune, doar ca schimbam tipul de fructe.

Spalam caisele si le scoatem samburii fara a le taia in doua jumatati. Daca nu reusim vom folosi in galusca ambele jumatati. Le punem intr-un castron si le presaram cu zahar (si putina scortisoara daca va plac mai aromate). Fierbem cartofii in coaja cu putina sare. Dupa ce racesc ii dam prin razatoare. Amestecam cu faina astfel incat sa obtinem un aluat omogen.

Framanatam aluatul, intindem o foaie cu grosimea de ½ cm, pe care o portionam in dreptunghiuri suficient de mari cat sa imbrace caisele.

Le punem la fiert in apa cu putina sare. Vom sti ca sunt facute atunci cand se ridica la suprafata (nu au nevoie decat de 5 minute). Nu le lasam mai mult decat este necesar sa fiarba pentru ca vom distruge aluatul. Le scoatem din oala cu o paleta cu gauri, astfel incat sa se scurga apa de pe ele.

In timp ce galustele se fierb noi pregatim pesmetul, cu care vom tapeta galustele. Intr-o tigaie calim in unt pesmetul amestecat cu nuca macinata si zahar. Cand s-au rumenit le dam la o parte de pe foc. Intr-un castron adanc punem cateva galuste. Peste acestea punem 2 – 3 linguri de pesmet. Tinand castronul in maini incepem sa scuturam galustele. Ele se vor invarti si se tapeteaza singure.

Le servim cand se racesc, cu zahar pudra si scortisoara.

Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu urda, zmeura si caise