Galuste cu prune

de Valclaudia in Dulciuri, 2 Sep 2012 | 3923 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi
  • 200 gr faina (sau dupa nevoie)
  • zahar (dupa gust)
  • ulei (20 ml)
  • prune (cca.1 kg)
  • pesmet
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Se fierb cartofii in coaja,se curata si se dau prin masina de tocat carne

Se framanata aluatul. (Din cartofii dati prin masina,praful de sare,ulei si faina cat cuprinde.)

Prunelor (spalate) li se scot samburii (dar nu se impart in doua, eu le las intregi pentru ca ne plac galustele mari si bogate in fructe).

Aluatul se formeaza sul pe masa de lucru pentru a usura impartirea acestuia in portii de galuste. Inainte de imbracarea prunelor in aluat, acesta se infaineaza (pentru ca aluatul este destul de lipicios). Imbracam, dupa cum spuneam, fiecare pruna in aluat.

Galustele rezultate se fierb la foc mic in apa cu putina sare.

Avem grija sa nu se lipeasca de fundul vasului (daca se intampla asta, le ajutam cu spumiera sa se dezlipeasca). Cand galustele se ridica la suprafata apei sunt fierte.

Se scot din apa si se introduc in tava cu pesmet, pregatita in prealabil astfel: pesmetul se prajeste in cuptor pana capata o culoare aurie.Dupa preferinta, se pot picura cativa stropi de ulei dar eu las pesmetul uscat.

Adaugam zahar dupa gust. Dupa introducerea galustelor in tava cu pesmet, le rostogolim sa se "imbrace" pe toata suprafata si mai lasam cca 10 minute la cuptor

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Valclaudia 1

02.09.2012, 18:04

Hai, Merisor....

RuxyRux 1

02.09.2012, 18:46

Le iubesc Val, sunt delicioase!

Bya Ralu 1

02.09.2012, 18:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]