Galuste cu prune (de post)

de Anamaria7 in Prajituri, 18 Mar 2011 | 19201 vizualizari

 

Astazi am petrecut in sfarsit dupa-masa mama-fiica muult dorita, dupa saptamani mult prea multe departe de casa. Unde? In bucatarie, evident :)

 

INGREDIENTE

Pentru galuste:

  • 1 kg cartofi
  • 100gr gris
  • 100gr faina
  • 1 lg amidon
  • 3 lg ulei
  • 3 lg zahar
  • 300gr prune uscate
  • 1 lgt sare

Pentru presarat:

  • 500gr pesmet
  • 2 lgt scortisoara
  • 50ml ulei
  • 5 lg zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune (de post):

Prunele uscate se pun la muiat de seara in apa domoala cu putina esenta de rom. Cartofii spalati se pun la fiert in apa cu sare.

Cand s-au racit, decojim cartofii, ii pasam si adaugam faina, grisul, pesmetul, sarea, uleiul si cele 3 linguri de zahar.

Aluatul rezultat trebuie sa nu fie lipicios aproape deloc. Lucrand pe o suprafata presarata cu faina, il impartim in bile de marimea unei nuci pe care le aplatizam, punem o pruna in mijloc (nu le-am scos samburii) si formam o bila. Cu grija, sa fie inconjurata bine pruna de aluat, altfel se poate desface galusca si fuge pruna :))

Pentru presarat, prajim putin uleiul amestecat cu scortisoara intr-o tigaie, apoi oprim focul si adaugam zaharul.

Intr-o oala mare, punem apa la fiert. Cand clocoteste, aruncam galustele in apa si asteptam sa rasara la suprafata apei :) Atunci sunt gata! Le scoatem cu grija cu o paleta direct in pesmetul prajit si le leganam pana se acopera de tot in crusta aromata de pesmet si zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert galuste cu caise