Garam masala

de elucubratiiculinare in Conserve, 8 Mar 2014 | 6306 vizualizari

 

Dacă vă place mâncarea indiană, acest amestec de condimente nu ar trebui să vă lipsească din casă.
Se poate păstra timp de câteva luni într-un recipient etanș într-un loc răcoros.

 

INGREDIENTE

  • 4 linguri semințe de coriandru
  • 1 lingură semințe chimen
  • 1 linguriță chimen negru - shahjeera - opțional
  • 1 lingură piper negru boabe
  • 3 păstăi de cardamon negru
  • 1 linguriță cuișoare
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată sau 1 rulou
  • 1 linguriță nucșoară măcinată sau 1 nucă
  • 3 foi de dafin zdrobite
  • 1 1/2 linguriță ghimbir pudră
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garam masala:

Se încălzește o tigaie mare la foc mediu. Se adaugă toate ingredientele cu excepția ghimbirului pudră. Se amestecă din când în când. Când condimentele s-au prăjit „fără ulei” se oprește focul și se lasă la răcit. După ce s-au răcit, se scot păstăile de cardamon, se înlătură pielea și se eliberează semințele. Adăugăm și ghimbirul pudră și le pisăm într-un mojar sau cu ajutorul unei râșnițe electrice curate. Până la folosire se depozitează într-un recipient etanș într-un loc răcoros. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Garam masala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tikka Masala