Gem de caise cu portocale si migdale

de Oana in Dulceata / Gem, 20 Iun 2017 | 14925 vizualizari

 

Gem de caise parfumate, reteta clasica imbunatatita cu ceva portocale si migdale.
Chiar daca e simplu sa faci gem, merita sa ii adaugi un ingredient sau doua, sa il faci mai special… in bucatarie e mereu loc pentru experimentat.
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

 

INGREDIENTE

  • 3 kg caise
  • 1,2 kg zahar
  • 3 portocale
  • 1 lamaie
  • 100 gr migdale
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise cu portocale si migdale:

Pune caisele in apa rece si spala-le in mai multe ape, scoate-le samburii si pune-le intr-o oala mare, alternand cu straturi de zahar. Curata portocalele de coaja si de pielea alba pentru ca poate fi amara. Taie-le apoi cubulete si pune-le peste caise. Adauga sucul de lamaie si lasa sa fiarba la foc potrivit, amestecand din cand in cand, pana se ingroasa si incepe sa fiarba, “cu bulbuci”, asa cum spune mama mea.
Verifica pe o farfurie, o picatura de gem si daca sta ferma, inseamna ca este gata. Opreste focul si adauga migdalele pentru o aroma deosebita. Pune gemul fierbinte in borcanele spalate si uscate bine, inchide capacele si intoarce-le invers ca sa se videze. Astfel, nu ai nevoie de niciun conservant si o sa tina pana la anul cel putin.

TIPS-URI

1

Portocalele si zeama de lamaie vor pastra culoarea frumoasa a caiselor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise cu portocale si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta (cu gel fix 3x1)