Gem de capsune

de dentistutza in Dulceata / Gem, 7 Iun 2011 | 6234 vizualizari

 

Clasic, parfumat, bun.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg. capsune coapte
  • 1.8 kg zahar
  • 1 lamaie mare,zemoasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsune:

Capsunele se spala si se scurg bine. Se pot prepara intregi sau taiate bucatele. Eu am constatat ca daca sunt taiate isi lasa sucul mai repede si fierb mai usor asa ca de data asta le-am feliat.

Intr-o cratita incapatoare se pun straturi alternate de capsune si zahar si se lasa pana se topeste zaharul si creste nivelul sucului. Apoi se pune cratita pe foc moderat si cu rabdare se aduna spuma care se formeaza. Cu totul eu le-am fiert cam o ora si 40 de minute . La final se toarna zeama strecurata de la lamaie. E bine sa se faca o proba , fie cu picatura in apa rece fie pe o farfurioara ca sa verificam cat de bine s-a legat produsul.

Apoi, clasic, se umplu borcanele sterilizate si se lasa la racit.

TIPS-URI

1

din aceasta cantitate au iesit 7 borcanele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

ieri la 08:10

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

pe 07.07 la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui si mere