Gem de capsune

de dentistutza in Dulceata / Gem, 7 Iun 2011 | 5987 vizualizari

 

Clasic, parfumat, bun.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg. capsune coapte
  • 1.8 kg zahar
  • 1 lamaie mare,zemoasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsune:

Capsunele se spala si se scurg bine. Se pot prepara intregi sau taiate bucatele. Eu am constatat ca daca sunt taiate isi lasa sucul mai repede si fierb mai usor asa ca de data asta le-am feliat.

Intr-o cratita incapatoare se pun straturi alternate de capsune si zahar si se lasa pana se topeste zaharul si creste nivelul sucului. Apoi se pune cratita pe foc moderat si cu rabdare se aduna spuma care se formeaza. Cu totul eu le-am fiert cam o ora si 40 de minute . La final se toarna zeama strecurata de la lamaie. E bine sa se faca o proba , fie cu picatura in apa rece fie pe o farfurioara ca sa verificam cat de bine s-a legat produsul.

Apoi, clasic, se umplu borcanele sterilizate si se lasa la racit.

TIPS-URI

1

din aceasta cantitate au iesit 7 borcanele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem si sirop de capsuni