Gem de capsuni

de ramo_cata in Dulceata / Gem, 2 Iun 2010 | 5870 vizualizari

 

ca tot suntem la capitolul "capsuni"...

 

INGREDIENTE

  • 2 kg capsuni
  • 2 kg zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

Se spala capsunile si se curata de codite. intr-o cratita cu fund dublu se pune un rand de zahar,un rand de capsuni,iar zahar,iar capsuni si iar zahar...se baga la frigider si se tine pana a 2 a zi...nu este nevoie de apa deoarece capsunile isi lasa suficient sirop...

 

A2a zi se pun la fiert...se fierb la foc mic  ,se spumeaza din cand in cand si se mesteca  ca sa nu se prinda de cratita ...eu am fiert compozitia ,la foc mic ,cam 2 ore si 20 minute..se poate fierbe si mai putin pentru ca dupa ce se raceste gemul se ingroasa ,depinde de fiecare cum il  prefera..sotul meu il prefera mai gros asa ca l-am fiert mai mult..dupa ce am oprit focul ,l-am lasat cam 20 minute sa se raceasca apoi l-am pus in borcane..din cantitatile mentionate mi-au iesit 6 borcanele de 400g...

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

gaby_duceag 1

03.06.2010, 13:13

spor

Bucataras Medi 1

03.06.2010, 13:25

pai noi cand sa mai facem gaby daca toata ziua ne plimbam pe aici?

nadina73 1

07.06.2010, 00:15

bun gemul tau 5 furcu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]