Gem de capsuni

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 30 Sep 2017 | 3564 vizualizari

 

Nu credeam ca voi mai gasi capsuni in septembrie, asa ca am fost foarte bucuroasa. Mi s-au parut neasteptat de dulci si de aromate. Le-am pregatit pentru gem.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg capsuni
  • 500 g zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

Se spala capsunile, se acopera cu zahar si se lasa asa cateva ore sau peste noapte, pentru a-si lasa sucul.

 Se pun la fiert, pe foc mic, amestecand mereu ca sa nu se lipeasca.

Cand este aproape gata, adaugam si zeama de lamaie, mai lasam un pic pana se leaga bine si luam de pe foc.

Se toarna in borcane, se pun capacele, se intorc cu gura in jos, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa pana se racesc, apoi se eticheteaza.

 

Eu am obtinut un borcanel si un pic, asa ca ce a ramas am pus intr-o cescuta si m-am grabit s-o fotografiez (era prea fierbinte pentru degustat)

 

 Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/09/gem-de-capsuni-17-2.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

ieri la 16:14

Pască cu aluat fără frământare și umplutură de brânză dulce - Rețeta delicioasă de casă

pe 07.04 la 10:54

Salată cu cartofi dulci și gorgonzola - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 07.04 la 10:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta by J.Oliver