Gem de cirese

de ela in Dulceata / Gem, 24 Iun 2011 | 9830 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg cirese(fara samburi)
  • 1kg zahar
  • 1plic gelfix 1:1
  • 1plic sare de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de cirese:

Spalam ciresele,le curatam de codite si le scoatem samburii,apoi le cantarim sa ramane 1kg.Punem intr-un bol si acoperim ciresele cu zahar,lasam o ora,

Punem ciresele cu zaharul intr-o cratita,adaugam gelfix-ul si sarea de lamaie si lasam pe foc,amestecand continuu si luind spuma ce se formeaza deasupra.Lasam sa fiarba cateva minute,pana se leaga compozitia,verificand daca este gata,punand cate un strop din gem pe o farfurie,daca nu se imprastie,este gata.

Turnam in borcane sterilizate si punem borcanele rasturnate,schimband pozitia dupa 10minute si din nou facem la fel.Punem borcanele intr-o patura la cald pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese