Gem de cirese si visine

de ela in Dulceata / Gem, 24 Iun 2011 | 7262 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5kg cirese cantarite fara samburi
  • 0,5kg visine(la fel,cantarite fara samburi)
  • 2plicuri gelfix 3:1
  • 1kg zahar
  • 1plic sare de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de cirese si visine:

Spalam fructele,le curatam coditele si le scoatem samburii si cantarim sa ne ramana fix2kg fructe.Punem fructele in robotul de bucatarie si maruntim bine.

Amestecam gelfix-ul cu zaharul si sarea de lamaie si turnam peste fructe,omogenizand bine.Punem intr-o cratita,la foc potrivit,amestecand continuu.Mai lasam pe foc 10-15minute din momentul in care incepe sa fiarba.Verificam daca este legata compozitia punind pe o farfurie putin gem,daca nu se imprastie,este gata.

Se ia de pe foc si se toarna in borcane sterilizate,se pun capacele si se lasa la cald intr-o patura,pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de cirese si visine" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Gem de zmeura