Gem de gutui

de Julie in Dulceata / Gem, 19 Noi 2011 | 8144 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg gutui,
  • 700 g zahar,
  • 400 ml apa,
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui:

Gutuile se spala, se curata de coaja, se rad si se stropesc imediat cu zeama de lamaie. Se amesteca apa cu zaharul si se pun la fiert, pana cand se obtine un sirop legat. Se adauga gutuile si se continua fierberea. Gemul se fierbe mai intai la foc mare, apoi cand incepe sa scada, se micsoreaza focul si se amesteca mai des, deoarece are tendinta sa se prinda de fundul vasului. Timpul fierberii poate fi de la 35 - la 45 minute. Atunci cand gemul este bine legat si capata culoare rosiatica, se pune fierbinte in borcanele sterilizate inainte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata/gem de mere,pere si gutui