Gem de gutui cu trandafiri

de dentistutza in Dulceata / Gem, 14 Sep 2010 | 7241 vizualizari

 

Gutuile contin vitamine, fibre,tanin care le confera gustul usor astringent si multa pectina care gelifica preparatul. De aceea nu se pune o cantitate mare de gutui la gem tocmai pentru a evita o compozitie prea consistenta.
Culoarea gemului este placuta dar gustul mi se pare anost asa ca am decis sa adaug de data asta niste dulceata de trandafiri si sa vad cum iese!

 

INGREDIENTE

  • 5-6 gutui cojite
  • 1 kg. zahar
  • 750 ml. apa plata
  • 1 lamaie
  • 3/4 borcan dulceata trandafiri
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui cu trandafiri:

Se face un sirop  legat din zahar,apa plata si zeama de la lamaie.

Gutuile se dau pe razatoarea cu ochiuri mari  pana la partea lemnoasa.

Indata ce le-am ras se introduc in siropul fierbinte si se lasa  sa fiarba pana se leaga ( sau pana se ridica toata cant. de gutuie la suprafata siropului).

Se adauga dulceata de trandafiri si se fierb impreuna vreo cinci minute.

 Gemul se pune in borcane sterilizate .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui cu trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

gaby_duceag 1

14.09.2010, 23:07

wow!ce amestec

Bunica 1

15.09.2010, 15:05

Gemul de gutui e delicios, dar amestecat cu dulceata de trandafir cred ca a iesit o nebunie ! Dulceata am , asa ca astept sa apara gutuile romanesti

Rahela Velicu 1

21.08.2021, 20:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise si piersici