Gem de mure

de simona72 in Dulceata / Gem, 3 Aug 2013 | 14351 vizualizari

 

Este gemul, dulceata, cum vreti voi sa-i ziceti cel mai mancat si folosit la mine in familie. Il folosesc cel mai des la prajituri, clatite, tartine,inghetata cu fructe, iaurt cu fructe, ca si toping....pt gust, aroma, textura, culoare...pt tot. Chiar daca unii vor stramba din nas pt ca este facuta cu gelfix, pe mine nu ma deranjeaza. De cativa ani buni asa o fac si asa imi place cel mai mult. Nu stau mult langa aragaz , fructele raman intregi daca vreau, reusita este garantata si tzine si peste iarna...

 

INGREDIENTE

  • 2 kg mure
  • 500 gr zahar
  • 1 plic gelfix
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de mure:

Murele le spalam bine sub jet de apa, le punem intr-o strecuratoare si le lasam sa se scurga de apa. Le dam prin robotul de bucatarie si le pasiram bine. Se dau prin strecuratoare, se amesteca bine pana ce nu mai iasa nimic prin strecuratoare, iar samburii si ceva din pulpa ramane in strecuratoare. Se aduna toata cantitatea de piure de mure strecurat, se pune intr-o cratita si se da la foc pt 20-30 minute, pana a scazut putin si s-a ingrosat. Zaharul se amesteca cu continutul plicului, se adauga peste mure dupa ce au fiert si se mai lasa max minute pe foc. Se toarna fierbinte in borcane sterilizate, se rastoarna cu gura in jos pt 5 minute, se lasa sa se raceasca treptat 1-2 zile intr-o patura apoi se depoziteaza in camara. Garantez ca este un deliciu.

Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

singururl "inconvenient" este ca se pierde destul de mult din fructe dupa ce le strecuram, la 2 kg mure s-au pierdut aproximativ 600-700 grame

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Valclaudia 1

03.08.2013, 17:36

ce bunatate!

Anett 1

03.08.2013, 20:00

vreau si eu!

diaconta 1

03.08.2013, 23:27

foarte gustos si i-ai scos semintele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]