Gem de pere

de Panacris in Dulceata / Gem, 30 Aug 2011 | 23939 vizualizari

 

Un gem parfumat! Foarte bun pentru prajiturile de iarna!!!

 

INGREDIENTE

  • pere verzi mai tari 3 kilograme
  • zahar 1 kilogram
  • lamaie 1 bucata
  • zahar vanilat 1 plic
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de pere:

Perele se spală, se curăţă de coajă, se taie în patru şi se curăţă de seminţe. Se dau pe răzătoarea fină. Se stropesc perele rase cu zeama de lămâie. Se adaugă zahărul şi se pun la fiert la foc mic, pentru cca. 2 ore. la final se adaugă zahărul vanilat, se mai lasă să de un clocot.

Gemul obţinut, se pune fierbinte în borcanele preîncălzite în cuptor. Apoi borcanele, se pun  la "dunst cald", adică se învelesc în pături şi se lasă până a doua zi. Se depozitează în cămară.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]