Gem de piersici, caise si portocale

de Oana in Dulceata / Gem, 13 Iun 2014 | 5051 vizualizari

 

Pentru ca aveam in cosul de fructe cateva piersici, caise si portocale pe care nu le mai voia nimeni...le-am facut un gem care s-a devorat instant :) Maine voi face o cantitate mai mare, a iesit senzational!

 

INGREDIENTE

  • 4 caise
  • doua portocale
  • 4 piersici
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 300 gr zahar brun
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de piersici, caise si portocale:

Piersicile si caisele le-am spalat si le-am taiat in cubulete, cu coaja cu tot. Portocalele le-am curatat de coaja, inclusiv partea alba, le-am taiat pe jumatate si cu ajutorul unui cutit bine ascutit am "decupat" cubulete de pulpa cu grija, printre foita transparenta dintre feliile de portocala. Am amestecat fructele cu zeama de lamaie si zaharul si am pus gemul la fiert la foc potrivit. Cand a inceput sa fiarba am redus temperatura si am lasat foc mic, amestecand din cand in cand.

Cand gemul s-a ingrosat am oprit focul. Ar fi trebuit pus fierbinte in borcane, din aceasta cantitate ies doua borcanele mici, insa s-a mancat rapid cu bagheta proaspata si unt, un deliciu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de piersici, caise si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de morcovi cu parfum de roze