Gem de prune roşii

de botcrina in Dulceata / Gem, 30 Aug 2015 | 4207 vizualizari

 

Eu folosesc acest gem pentru cornuleţe sau prăjiturele, este puţin acrişor şi se combină perfect cu gustul dulce al prăjiturilor.

 

INGREDIENTE

  • 10 kg prune
  • 5 kg zahăr
  • 1 lămâie
  • o lingurita conservant
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune roşii:

Se spală prunele şi se scot sâmburii. Se stoarce sucul de lămâie peste fructe.

Se pun într-o cratiţă la foc potrivit.

După ce s-au pătruns fructele şi nu se mai văd bucăţi întregi, se adaugă zahărul.

Se amestecă în continuu ca să nu se lipească.

Se ia de pe foc când a scăzut la jumătate. Cand este gata se pune conservantul si se amesteca cu gemul.

Se pune în borcane curate şi bine uscate.

Se închid şi se pun în haine la dust cald.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

pentru o aromă mai dulceagă se poate adăuga vanilie;

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune roşii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

pe 01.02 la 20:48

Chec pufos cu cacao - Rețeta simplă și economică

pe 31.01 la 16:37

Bougatsa - Delicioasa plăcintă grecească cu cremă de griș

pe 31.01 la 15:01

Quesadilla cu pui și legume la tigaie - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 31.01 la 09:13

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de piersici, caise si portocale