Gem de smochine

de lilik in Dulceata / Gem, 29 Aug 2011 | 32420 vizualizari

 

Am primit zilele trecute niste smochine....cam multe ce-i drept,dar le-am gasit repede intrebuintare....am facut putin gem de smochine,cateva le-am mancat si cu altele am facut ceva dulce.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg smochine curatate
  • 600 gr zahar
  • 1 lamaie
  • 200 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de smochine:

Spalam smochinele si le lasam sa se usuce,apoi le taiem coditele si daca au coaja groasa le decojim,dupa care le taiem in 2 sau 4(depinde cat sunt de mari).

Punem smochinele cu apa si coaja rasa de lamaie pe foc si la 5 minute dupa ce incepe sa fiarba punem zaharul,amestecam usor si lasam sa fiarba la foc mic pana capata consistenta dorita.

Cu 10 minute inainte de a stinge focul punem zeama de lamaie.

Cand e gata punem gemul in borcane sterilizate,punem capacele si le intoarcem cu fundul in sus pana se racesc,apoi le punem in camara.

Gemul de smochine este minunat pe paine sau ca umplutura pt diverse tarte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de smochine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pască cu aluat fără frământare și umplutură de brânză dulce - Rețeta delicioasă de casă

ieri la 10:54

Salată cu cartofi dulci și gorgonzola - Rețeta ușoară și savuroasă

ieri la 10:24

Negresa cu mere - Delicioasa si usor de facut

de oanapl 8

pe 06.04 la 20:46

Biscuiți cu migdale - Crocanți și delicioși

pe 04.04 la 11:47

Drob de pui - Rețeta simplă și savuroasă pentru masa de Paște

pe 04.04 la 11:30

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem din trei fructe (mere,pere si banane)