Ghoriba cu migdale

de Brindusa in Prajituri, 24 Apr 2010 | 5051 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g migdale fara coaja
  • 250 g faina 000
  • 250 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 15 g unt moale
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • coaja de la o lamaie
  • zahar pudra, pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghoriba cu migdale:

Toaca migdalele cu blenderul vertical, pana ajung ca o pasta. Daca nu reusesti (la mine se fac ca o faina, nu ca o pasta), pune putin lapte/apa.

Incalzeste cuptorul la 175 C.

Bate ouale cu zaharul cateva minute, pana devin albe si se umfla. Adauga untul, esenta si coaja de lamaie. Amesteca putin. Adauga pasta de migdale si faina. Amesteca ca sa se formeze o coca.

Unge-ti mainile cu putin ulei si formeaza bile din coca, pe care le pui in tava cu hartie de copt. Aplatizeaza putin fursecurile si presara-le cu zahar pudra.

Coace 15- 20 minute (sau pana se auresc putin) nu mai mult, pentru ca altfel se usuca prea mult si devin prea tari.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghoriba cu migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu cacao