Gnocchi cu sos de rosii si mozzarella

de divainbucatarie in Paste, 17 Feb 2011 | 8573 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru gnocchi:
  • 500 g cartofi fierti in coaja
  • 150 g faina
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • Pentru sos:
  • 1 conserva rosii
  • 2 frunze proaspete de busuioc sau 1/2 lingurita busuioc uscat
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa medie
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura unt
  • 2 felii sunca curcan -60 g
  • 3 linguri smantana
  • 250 g mozzarella
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu sos de rosii si mozzarella:

Cartofii fierti si curatati de coaja ii dam prin razatoare. Ii amestecam apoi cu faina si ou si facem un aluat.

Presaram faina pe suprafata de lucru. Luam aluat si il rostogolim pana obtinem un cilindru cu o grosime de 2-3 cm. Taiem bucatele cu o lungime de aprozimativ 2 cm si apoi le modelam cu furculita pe ambele parti.

Intr-o oala punem 2 l de apa si 3 linguri de sare. Cand apa da in clocot punem gnocchi sa fiarba. Nu vort avea nevoie decat de 6-7 minute, pana se ridica la suprafata. Ii scoatem cu o lingura cu gauri, ii punem intr-o tava si ii stropim cu putin ulei.

Pentru a pregati sosul calim mai intai in unt ceapa si usturoiul, apoi adaugam rosiile, sare, piper si busuioc. Lasam sa fiarba pana incepe sa se ingroase.

Intr-un vas termorezistent punem un rand de gnocchi, apoi il acoperim cu sos de rosii, peste acesta punem un strat de mozzarella rasa, iar un rand de gnocchi, sunca de curcan feliata, smantana, mozzarella, sos de rosii si iar mozzarela rasa.

Dam vasul la cuptor pentru 20 minute, la 200°C, si servim fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu sos de rosii si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]