Gnocchi cu sos ragu

de simona72 in Paste, 23 Aug 2014 | 6294 vizualizari

 

Sosul ragu este pe baza de carne si este destinat in principal pastelor tagliatele sau lasagna. Eu am incalcat regula si am folosit sosul pentru gnocchi, care sunt niste galuste mici, pe baza de cartofi si pe care le-am cumparat din comert....

 

INGREDIENTE

  • 650-700 gr pulpa de vitel
  • 1 ceapa
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 borcan sos de rosii pentru paste(de buna calitate)
  • sare si piper dupa gust
  • 1 punga gnocchi
  • 50 gr branza pecorino sau parmezan sau cheddar(o branza tare cu gust intens)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu sos ragu:

Carnea se spala, se usuca cu proasoape de hartie, se taie cubulete si se da prin masina de tocat sau o maruntiti la robotul de bucatarie. Ceapa se taie marunt si se caleste in cateva linguri ulei de masline. Se adauga carnea tocata, se amesteca mereu pana se desface carnea, scade zeama lasata si se caleste, aproximativ 20 minute. Se adauga sosul de rosii, care este un sos gata preparat pentru paste, asta va va scutii si mai mult munca, se lasa sa dea in clocot sosul, se mai adauga cimbru uscat sau orice alte plante aromatice va plac, sare si piper dupa gust. 

Intre timp fierbem gnocchi conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert gnocchi, ii trecem prin strecuratoare si ii punem peste sosul ragu de carne. Amestecam ingredientele si transferam totul intr-un vas termorezistent. Dam la cuptorul incins la 180 grade pt 15 minute. Servim mancarea calda cu branza cheddar(am folosit eu) rasa sau taiata lamele cu curatatorul de legume.

Sa va fie de bine!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu sos ragu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortellini si gnocchi cu sos alb