De cele mai multe ori ne întrebăm ce garnitură mai servim la fripturica noastră!
Astăzi vă ofer o rețetă ce ne scoate de multe ori din această încurcătură.
Gogoșarii se spală, se curăță de cotor și semințe și se taie julien. Va trebui să avem în jur de 2 kg de gogoșari curățați. Ciupercile se curăță, se taie pe jumătate sau în sferturi dacă sunt mai mari. Ciupercile se pun la fiert în apă rece cu sare pentru 10 minute. După ce au fiert se clătesc în 2-3 ape reci și se lasă la scurs. Într-o oală amestecăm sucul de roșii cu oțetul, uleiul și zahărul. Când acest amestec dă în clocot adăugăm gogoșarii și se fierb 15 minute. Adăugăm ciupercile și se mai fierb alte 10 minute. Condimentăm cu sare și piper. Se pune compoziția fierbinte în borcane curate. Pentru a evita spargerea borcanelor acestea se vor așeza pe o farfurie de metal sau pe lama unui cuțit. Se închid ermetic cu capace curate și se așează sub o pătură până se vor răci complet. Se pun în cămară până aveți poftă.