Gogoșari cu ciuperci în sos de roșii

de elucubratiiculinare in Conserve, 12 Noi 2015 | 12425 vizualizari

 

De cele mai multe ori ne întrebăm ce garnitură mai servim la fripturica noastră!
Astăzi vă ofer o rețetă ce ne scoate de multe ori din această încurcătură.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg gogoșari
  • 2 kg ciuperci
  • 750 ml suc de roșii
  • 200 ml oțet
  • 200 ml ulei
  • 150 g zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță piper negru proaspăt măcinat
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogoșari cu ciuperci în sos de roșii:

Gogoșarii se spală, se curăță de cotor și semințe și se taie julien. Va trebui să avem în jur de 2 kg de gogoșari curățați. Ciupercile se curăță, se taie pe jumătate sau în sferturi dacă sunt mai mari. Ciupercile se pun la fiert în apă rece cu sare pentru 10 minute. După ce au fiert se clătesc în 2-3 ape reci și se lasă la scurs. Într-o oală amestecăm sucul de roșii cu oțetul, uleiul și zahărul. Când acest amestec dă în clocot adăugăm gogoșarii și se fierb 15 minute. Adăugăm ciupercile și se mai fierb alte 10 minute. Condimentăm cu sare și piper. Se pune compoziția fierbinte în borcane curate.  Pentru a evita spargerea borcanelor acestea se vor așeza pe o farfurie de metal sau pe lama unui cuțit. Se închid ermetic cu capace curate și se așează sub o pătură până se vor răci complet. Se pun în cămară până aveți poftă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoșari cu ciuperci în sos de roșii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zanahorias en escabeche sau morcovi murati si picanti a la Mexico