Gogosari murati

de Alexandra Burz in Muraturi, 27 Ian 2014 | 5014 vizualizari

 

La noi se mananca mai bine muraturile decat mancarea propriu zisa :P

 

INGREDIENTE

  • 6 kg gogosari
  • 1 kg otet din mere
  • 1/2 kg zahar
  • 10 l apa
  • 3 plicuri piper boabe
  • sare grunjoasa
  • 1 plic cu foi de dafin
  • 2-3 legaturi de radacina de hrean
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari murati:

Gogosarii se spala, se curata bine, se taie in patru.

Punem apa la fiert, in care adaugam condimentele, otetul, sarea si zaharul dupa gust.

Cand apa fierbe, lasam focul pe treapta cea mai mica, si incepem sa oparim gogosarii, lasandu-i in apa pana isi schimba culoarea.

Ii scoatem cu o spatula.

Hreanul il taiem "betigase" de aproximativ 1cm.

Asezam in borcane, punand pe fund hrean, urmat de gogosari si din nou hrean deasupra.

Umplem borcanele cu apa aromata.

Infiletam si le lasam in haine pana a doua zi.

TIPS-URI

1

printre gogosari puteti adauga si conopida

2

la condimente se mai poate adauga si boabe de mustar

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari murati" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida murata