Gogosari murati

de Alexandra Burz in Muraturi, 27 Ian 2014 | 5471 vizualizari

 

La noi se mananca mai bine muraturile decat mancarea propriu zisa :P

 

INGREDIENTE

  • 6 kg gogosari
  • 1 kg otet din mere
  • 1/2 kg zahar
  • 10 l apa
  • 3 plicuri piper boabe
  • sare grunjoasa
  • 1 plic cu foi de dafin
  • 2-3 legaturi de radacina de hrean
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari murati:

Gogosarii se spala, se curata bine, se taie in patru.

Punem apa la fiert, in care adaugam condimentele, otetul, sarea si zaharul dupa gust.

Cand apa fierbe, lasam focul pe treapta cea mai mica, si incepem sa oparim gogosarii, lasandu-i in apa pana isi schimba culoarea.

Ii scoatem cu o spatula.

Hreanul il taiem "betigase" de aproximativ 1cm.

Asezam in borcane, punand pe fund hrean, urmat de gogosari si din nou hrean deasupra.

Umplem borcanele cu apa aromata.

Infiletam si le lasam in haine pana a doua zi.

TIPS-URI

1

printre gogosari puteti adauga si conopida

2

la condimente se mai poate adauga si boabe de mustar

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari murati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

28.01.2014, 19:30

Cat de buni

laura_n 1

29.01.2014, 15:05

si eu as manca numa muraturi ))

gabrielagabi 1

05.02.2014, 19:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 19.12 la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

pe 19.12 la 12:51

Rulouri cu cremă de brânză și somon - Aperitiv rapid și gustos

pe 19.12 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]