Gogosari si conopida murate pentru iarna

de Panacris in Conserve, 8 Oct 2012 | 41978 vizualizari

 

Iarna e lunga si grea, familia mare si mancacioasa;)

 

INGREDIENTE

  • Gogoşari 5 kilograme
  • Conopidă 2 bucăţi
  • Morcovi 250 grame
  • Ţelină rădăcină şi frunze 3 bucăţi
  • Hrean 5 bucăţi
  • Mărar uscat 100 grame
  • Condimente (boabe de muştar, coriandru, piper boabe, enibahar, foi de dafin, cimbru uscat) după gust
  • Usturoi 1 căpăţână
  • Frunze de vişin
  • Apă 2 litri
  • Oţet 500 mililitri
  • Zahăr 250 grame
  • Sare neiodată 150 grame
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari si conopida murate pentru iarna:

Gogoşarii se spală, se curăţă de codiţe şi seminţe. Se taie în patru şi se pun în oţetul fiert cu apa şi mirodeniile.

Se scot cu o spumieră şi se lasă la scurs. Între timp se curăţă restul de legume. Se montează în borcane după gust, un strat de conopidă, un strat de gogosari opăriţi şi printre ei morcovi, ţelină (rădăcină şi frunze), mărar uscat, usturoi şi hrean. Deasupra se aşează câteva frunze de vişin. După ce s-au umplut borcanele cu legume, se toarnă lichidul fierbinte. Borcanele închise cu celofan se păstrează la rece în cămară.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari si conopida murate pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari in otet