Gogosele cu dulceata

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 20 Mar 2011 | 4386 vizualizari

 

Pentru ca mi se facuse pofta,,, sa combin cumva dulceata de afine !

 

INGREDIENTE

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 3 oua,
  • 50 g drojdie,
  • 200 ml lapte dulce,
  • 500 g faina alba de grau,
  • 100 g de unt,
  • zahar vanilat,
  • esenta de vanilie,
  • coaja rasa de lamaie,
  • un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele cu dulceata:

 Mod de pregatire:

Cernem faina, impreuna cu praful de sare, intr-un castron, iar la mijloc facem o adancitura in care vom pune drojdia amestecata  cu 1 lingurita de zahar, cu untul topit si cu laptele caldut. Presaram putina faina deasupra, acoperim si lasam intr-un loc cald pentru 15 minute.  Adaugam apoi ouale batute spuma impreuna cu zaharul,  esentele si coaja de lamaie.  Framantam bine aluatul rezultat si daca este necesar mai adaugam 1-2 linguri de faina.

Acoperim vasul in care se afla aluatul (cu un prosopel curat) si il lasam la dospit,  intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul.

 Cand aluatul a crescut, modelam bilute pe care le vom pune la prajit in uleiul incins. Cand s-au rumenit pe ambele parti le scoatem pe un servet de hartie pentru a se absorbi surplusul de ulei.

Le servim pudrate cu zahar vanilat si cu dulceata.

Pofta buna!


 

 


TIPS-URI

1

cu cat aluatul esti mai moale cu atat gogoselele vor fi mai pufoase

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de zmeura