Gogosele de dovleac cu scortisoara

de cristeena20 in Prajituri, 12 Mar 2013 | 8330 vizualizari

 

Este o reteta traditionale aici in Portugalia mai ales de Craciun sis e servesc alaturi de cafea. Dovleacul dulce este foarte apreciat aici, folosindu-se la mancaruri cat si la dulciuri.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr dovleac dulce(Bostan)
  • faina cat cuprinde
  • 1 ou
  • zahar, scortisoara
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele de dovleac cu scortisoara:

Curatam dovleacul, il taiem cuburi mari si il fierbem foarte  bine cu putina sare. Cand e moale bine il facem piure si il lasam la racit.

Cand e rece bine adaugam faina (cat cuprinde sa devina un alua potrivit sa luam cu linguta gogoselele sa le  prajim).Adaugam si un ou. Amestecam bine compozitia si le prajim in ulei incins. Se iau cu lingura gogosele .

Cand s-au prajit (ca si gogosii)se dau prin zahar amestecat cu scortisoara.

Sunt foarte bune alaturi de cafea!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele de dovleac cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Aroma de toamna (placinta cu dovleac)