Pe 1 februarie mi-a facut cineva pofta de gogosi... Le-am executat de atunci, dar pana acum nu am reusit sa le postez aici.... :"> Sau n-am vrut ... nu stiu d'astea =))
Drojdia o frecam bine cu o lingurita de zahar si un strop de apa calduţa. Adaugam inca 100 ml apa calda pentru a topi bine drojdia, apoi turnam toata compoziţia peste faina in care am facut un crater in prealabil si acoperim vasul. Lasam sa creasca maiaua, la loc cald, cca 30 minute. Cand a crescut, incepem framantarea, adaugand in compoziţie oul, margarina, restul de zahar si un praf de sare. La final adaugam si coaja rasa de lamaie si portocala. Obtinem o coca potrivita pentru a o intinde .
Formam gogosele dupa cum dorim: cu paharul, cu cutitul sau folosind forme figurine.
Prajim gogoselele in ulei incins si le servim pudrate cu zahar.
1
Eu pun toata faina deodata in vasul in care framant, aceasta incorporandu-se pe parcurs in aluat, atat cat e nevoie.