Gogosi

de trifadalia in Prajituri, 26 Oct 2016 | 2549 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de faina,
  • 120 gr de unt,
  • 40 gr de drojdie,
  • 1 lingurita de zahar pudra,
  • 1 lingurita rom,
  • 1 varf de lingurita de sare,
  • coaja rasa de la o lamaie,
  • 5 galbenusuri de ou,
  • 350 gr de lapte.
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Drojdia se freaca cu zaharul intr-un castron pana se lichefiaza, se adauga untul moale, galbenusurile pe rand amestecand mereu, romul, coaja de lamaie, sarea, laptele nu prea rece ( sa fie la temperatura camerei), iar la urma faina. Se framanta bine aluatul pe masa 7-8 minute, apoi se lasa sa creasca 20 de minute la cald. Se intinde aluatul in foaie de 2 cm grosime si se taie rondele cu un pahar cu marginea subtire, trecut mereu prin faina sa nu se lipeasca aluatul de el. Se mai lasa rondelele taiate sa mai creasca inca 20 de minute, aluatul care se aduna dintre rondele, se intinde din nou si se taie la fel. Se pot umple si cu gem la fel cum am facut si eu.  Cand sunt crescute se coc in 1 litru de untdelemn. Cand sunt ridicate la suprafata untdelemnului inseamna ca sunt coapte si se scot intr-un castron.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri dospite cu branza sarata