Gogosi aromate(de post)

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 28 Feb 2010 | 7619 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cesti apa
  • 1 ceasca ulei
  • 1 ceasca zahar
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • faina cat cuprinde(depinde de marimea cestii)
  • coaja de lamaie,esenta de lamaie,scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi aromate(de post):

Se dizolva drojdia in putina apa calduta cu o lingurita de zahar.Intr-un castron mare se pune apa calduta,uleiul,zaharul si aromele si se amesteca pana se topeste zaharul.Peste compozitie se pune drojdia dizolvata si se adauga faina in ploaie pana devine un aluat elastic(nu prea tare).Se lasa la dospit intr-un loc cald pana isi dubleaza vo;umul.dupa ce s-a dospit,se infaineaza o planseta si se intind foi de 1 cm grosime,se decupeaza forme si se mai lasa 15 min la dospit pe masa.Se frig in mult ulei incins.Se servesc cu zahar pudra sau dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi aromate(de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu zmeura