Gogosi by Miha, iar topinggul asta delicios l-am vazut la papanasi Laurei! Multumesc fetelor!:X
Am topit margarina in microunde, apoi am lasat-o sa se raceasca.
Am cernut faina si am pus-o intr-un vas.
Laptele l-am pus intr-o cana, am adaugat drojdia si zaharul si am amestecat bine, bine.
Am adaugat apoi galbenusurile, margarina topita si racita peste lapte si am omogenizat.
Am adaugat acest amestec peste faina si am framantat pana am obtinut un aluat elastic, nelipicios.
Acoperim vasul cu un prosop curat, si il lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut, am rasturnat aluatul pe masa infainata si am framantat putin pana a iesit aerul din aluat.
Cu un pahar mare am decupat gogosi, apoi cu unul mai mic am decupat mijlocul.
Gogosi astfel obtinuti i-am lasat la crescut vreo 20 de minute, iar intre timp am pregatit toppingul.
Am spalat visinele si le-am scos samburi.
Le-am pus intr-o cratita micuta, am adaugat zaharul si apa si le-am lasat sa fiarba la foc mic pana cand sosul a prins consistenta.
Dupa ce gogosii au crescut, ii prajim pe ambele parti in ulei incins.
Servim gogosi cu smantana si topping de visine!
Sa aveti pofta!