Gogosi cu ciocolata

de angyb in Prajituri, 18 Sep 2012 | 6283 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 40g unt
  • 20g drojdie
  • 180 ml lapte caldut
  • 30 ml apa calduta
  • un varf de sare
  • 400 g faina
  • ulei pt.prajit
  • 100 g ciocolata
  • 2 linguri frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu ciocolata:

Intr-un bol punem faina cu sarea si zaharul. Separat punem drojdia impreuna cu un pic de lapte cald si o lingurita de zahar si lasam sa dospeasca 10-15 mln.Turnam apoi peste compozitia de mai sus. Framantam dupa care adaugam oul , untul,apa calduta si restul de lapte pana cand obtinem un aluat nelipicios.

Acoperim cu un prosop si lasam la loc cald aproximativ o ora.

Punem pe masa de lucru faina si intindem o foie potrivit de groasa din care decupam cercuri mari iar cu ajutorul unui paharel  decupam mijlocul.Le lasam sa mai creasca aproximativ 30 de minute.

Le prajim in ulei incins pe o parte si pe alta ,le scoatem pe un prosop de hartie pentru a elimina surprusul de ulei.

Topim ciocolata impreuna cu frisca pe baie de abur si ungem gogosile usor racite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

adry88 1

19.09.2012, 16:04

foarte foarte bune

angyb 1

19.09.2012, 17:01

eduard mersi mult

simonaa 1

30.03.2014, 16:30

am si eu o intrebare ce zahar pun impreuna cu faina ca la incrediente nu ai scris zahar

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Caramelo-Cappuccino