Gogoşi cu marmeladă de prune

de botcrina in Dulciuri, 31 Ian 2012 | 4804 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg făină
  • 400 ml lapte
  • 100 ml apă călduţă
  • 1 cub drojdie
  • 2 ouă
  • coajă de lămâie sau portocală
  • 5 linguri zahăr tos
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 200 g zahăr pudră (pentru pudrat gogoşii)
  • 200 g marmeladă de prune (din producţia proprie) pentru umplutură
  • ulei pentru prăjit
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogoşi cu marmeladă de prune:

Într-un vas înalt punem făina şi facem o gaură la mijloc, adăugăm drojdia, 1 lingură de zahăr, 1 lingură de lapte, puţină apă şi puţină făină, după care lăsăm să crească puţin. 

După ce a crescut adăugăm în compoziţie celelalte ingrediente şi frământăm până obţinem un aluat potrivit de tare.Lăsăm la crescut circa 30 de minute.

Împărţim aluatul in două părţi egale, apoi le întindem pe rând pe fiecare. Facem o foaie dreptunghiulară, punem până la jumătate din loc în loc marmeladă apoi partea neumplută o împăturim peste cea umplută.

Apăsăm cu degetele locurile goale pentru a elimina aerul   dar şi pentru a nu se desface. Luăm un pahar şi decupăm gogoşile, le mai lăsăm puţin pe masă la crescut până se încinge uleiul, după care le prăjim.

Scoatem gogoşile din ulei, pe un şerveţel absorbant şi le lăsăm la răcit. Pe urmă le pudrăm cu zahăr praf amestecat cu zahăr vanilat.

Sunt foarte bune servite reci cu un pahar de lapte călduţ.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoşi cu marmeladă de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sfenj (gogosi marocane)