Gogosi din aluat oparit

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 7 Sep 2010 | 17268 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 ml apa
  • 75 ml ulei
  • 150 g faina
  • 1 praf de sare
  • 2 picaturi de vanilie
  • 2 linguri zahar pudra
  • 3 oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi din aluat oparit:

apa,sarea si uleiul  se pun intr-o cratita pe foc.Cand clocotesc se da la minim si se pune faina in bloc(toata,printr-o singura miscare) si se amesteca cu o lingura de lemn pana  se formeaza o bila de aluat.Se pune bila in alt vas,inalt si se lasa sa se racoreasca.Cand se racoreste se pun cele 2 linguri de zahar pudra  si un ou si se mixeaza pana se incorporeaza,apoi se adauga pe rand celelalte 2 oua,mixand bine dupa fiecare.Trebuie sa rezulte un aluat legat si lipicios.Intr-o cratita se pune ulei si cand este incins se ia cu o lingura, trecuta printr-un jet de apa,din compozitie si se pune in cratita.Cand se rumenesc frumos se scot pe un servet absorbant si se pudreaza din belsug.Se poate servi cu sos de ciocolata sau de fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi din aluat oparit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (9)

Pasiune pentru bucatarie 1

07.09.2010, 21:49

fetelor sa le incercati ca sunt delicioase

Laly 1

07.09.2010, 23:54

arunca-mi si mie o gogoasa

nadina73 1

08.09.2010, 00:41

ok daca asa le laudati o sa le incerc si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 ''Amorul fructelor de`o vara''

ieri la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura razuita cu blat de cacao si umplutura de mere si branza