Reteta este din din fluturasul care a venit impreuna cu tavile
Albusurile se bat spuma, iar galbenusurile se amesteca cu zahar pana devine un amestec cremos. Peste galbenusuri se adauga sarea, sucul de portocale, uleiul, coaja de portocale si se amesteca bine.
Faina se amesteca intr-un bol cu praful de copt si se adauga treptat peste galbenusuri, alternativ cu laptele. La final se adauga albusurile amestecand usor.
Tavile de gogosi se ung cu ulei si se umplu 2/3 cu compozitia pentru gogosi (eu le-am pus mai pline pentru ca mi-ar fi ramas compozitie pentru inca vreo 2 gogosi mari), dupa care se dau la cuptor pentru 10-15 minute.
Glazura se prepara amestecand zaharul cu sucul de portocale, coaja si colorantul pana rezulta o compozitia omogena si usor fluida.
Eu am bagat fiecare gogoasa cu "nasul" in glazura, dupa care le-am pus pe o farfurie si le-am lasat sa se usuce.
Daca vreti sa le lasati neglazurate, ar fi bine sa puneti ceva mai mult zahar pentru ca nu prea se simte o singura lingura, daca e cu glazura, compenseaza, asa ca e ok.