Gomboti

de VanessaAli in Dulciuri, 30 Iul 2014 | 4063 vizualizari

 

Un desert perfect in perioada verii! Chiar daca prepararea gombotilor ne rapeste o mare parte din timp, rezultatul este unul exceptional ce merita fiecare minut. Este printre primele retete incercate de mine si care a avut succes de la inceput!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1 kg prune
  • aprox. 500g faina
  • 2 oua
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri gris
  • scortisoara
  • zahar
  • pesmet+ ulei pentru pesmet si uns
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti:

Prunele se spala si li se scot samburii. In locul samburilor presaram zahar si scortisoara si lasam sa prinda aroma.

1 kg de cartofi se curata, se taie bucati mici si se fierb.

Cartofii fierti bine se pun in bolul in care urmeaza sa facem compozitia si se mixeaza cu paletele spiralate pana devin piure.

Peste ei se pun doua oua, grisul, uleiul si scortisoara.Se adauga faina treptat pana aluatul devine doar putin lipicios. Cantitatea de faina depinde de tipul de cartofi.

Se unge o suprafata cu ulei si se presara faina.Compozitia se scoate din bol pe suprafata si se intinde cu sucitorul de asemenea uns cu ulei.Foaia intinsa se taie in patratele de dimensiuni potrivite (in functie de prune). Fiecare patratel se ia in palma iar in mijlocul lui se pune cate o pruna, pe care o infasuram si facem o biluta.Bilutele se aseaza pe o suprafata unsa cu ulei, evitand sa le suprapunem sau sa le inghesuim.

In timp ce facem bilutele putem pune la fiert apa intr-o oala incapatoare. Cand apa da in clocot, introducem bilutele. Le lasam sa se intareasca 2 minute, dupa care amestecam cu o paleta ca sa nu se lipeasca de fund. In acest timp preparam pesmetul intr-o tigaie. Punem ulei, pesmet,zahar si scortisoara(optional) si il prajim pana devine maroniu.

Cand bilutele vor iesi la suprafata una cate una, atunci vom stii ca sunt fierte bine.Dupa ce se ridica, ii luam cu peleta si ii rostogolim prin pesmet.
Daca mai aveti rabdare, ii lasati putin la racit ,dupa care ii puteti savura.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gomboti ( galuste cu prune )