Gratar de pui cu sos roquefort

de Sylvia in Pui, 5 Apr 2010 | 7140 vizualizari

 

M-am gandit sa va propun ceva mai lejer zilele astea asa ca pentru azi gratar de pui cu sos roquefort.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie pentru 2 persoane de :
  • 5-6 felii potrivite de piept de pui,
  • o lingura de ulei de masline,
  • o lingurita de sos soia,
  • o lingurita otet balsamic, 
  • o lingura de ketchup ( sau sos de rosii ),
  • sare ,
  • piper,
  • ierburi uscate aromate ( eu am pus ierburi pentru salate ca are toate ierburile aromate si usturoi uscat) .
  • Pentru sos avem nevoie de
  • 50 de grame de branza roquefort, 
  • o lingura de lapte,
  • cateva bucati de unt 
  •  o lingurita de vin alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratar de pui cu sos roquefort:

 Preparare : facem intr-un bol un amestec din ulei, otet balamic, soia, ketchup si ierburi aromate. Facem fiecare bucata de piept de pui cu sare si piper si apoio trecem prin amestecul facut . Ideal este sa le lasam asa la frigider pentru o ora.

 Dupa o ora le prajim pe un grill cu focul dat pe mediu sa se patrunda bine .

 Separat facem sosul de branza roquefort punand intr-o caserola branza, untul, laptele si vinul si lasand sa se topeasca si omogenizeze la foc mic .

 Aranjam pe un platou gratarele si le servim cu cartofi prajiti si un decor facut din salata verde, castraveti si morcov .

 Eu am preferat sa le servesc in varianta asta si cu sos de branza presarat peste .

 Decorul facut a fost pe ca de simplu pe atat de efect si a servit si pe  post de salata .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratar de pui cu sos roquefort" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Sylvia 1

05.04.2010, 18:46

Pusikmea farfuriile astea sunt cumparate de sotul meu au mai fost complimentate si i-am zis si lui era tare mandru.

Sylvia 1

05.04.2010, 18:48

Multumesc pentru aprecieri sunteti dragute. Nu e o mancare complicata dar am vrut sa va prezint si variante mai light dupa fripturile de miel

Dana Cristea - pusikmea 1

05.04.2010, 23:50

sylvia, are si de ce sa fie mandru

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu ghimbir si piure de cartofi dulci