Gratin de cartofi cu friptura asortata

de Sylvia in Mancaruri cu carne, 17 Feb 2010 | 6926 vizualizari

 

Este un meniu excelent pentru masa de pranz de familie, atunci cand iti gasesti ragazul de a sta linistit la masa alaturi de cei dragi.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame cartofi ( este bine sa avem din cei care se preapara la cuptor daca nu pot sa se foloseasca foarte bine cartofii rosii )
  • 200 ml lapte,
  • 50 ml smantana,
  • un ou,
  • 200 grame de cascaval ras ( in functie de preferinta si gusturi puteti alege orice doriti eu am folosit Comté de acesta data)
  • 15 grame de unt pentru tapetat tava,
  •  sare,
  •  piper,
  •  putina nucsoara.
  • 2 cotlete de porc cu os 
  • 2 bucati de pulpe superioare, 
  •  un fir de tahon, 
  • 2 fire de cimbru,
  • cateva bucati de usturoi,
  • sare,
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de cartofi cu friptura asortata:

Se curata si se taie cartofii rondele, alaturi de ei  pregatind celelalte ingrediente  pentru gratin.

 Intr-o tava pentru cuptor tapetata cu unt si cu feliute de usturoi adaugam un rand de cartofi un rand de cascaval pana terminam cu un rand de cartofi, condimentand pe masura ce adaugam cartofii. Intr-un bol amestecam oul batut cu laptele,smantana  si 100 grame de cascavalul, punem condimente dupa gust. Turnam jumatate din cantitate peste cartofii din tava  si acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptor la temperatura de 180 de grade pentru 20 de minute .

 Dupa 20 de minute scoatem din cuptor inlaturam folia si turnam restul compozitie de lapte cu cascaval si presaram ierburi aromate deasupra si mai dam la cuptor 10-15 minute pana se leaga compozitia si se rumeneste deasupra.

 Se poate servi cu friptura sau  doar insotit de salata, eu am facut de aceasta data o friptura asortata de cotlet de porc si pulpe de pui.

 Pt friptura : crestam bucatile de carne si le condimentam cu sare si piper si le asezam in tava pentru cuptor. Adaugam apa , uleiul, usturoiul si ierburile aromate si  ungem bucatile de carne cu pasta de rosii pentru a face o crusta aurie la cuptor.

  Le coacem in cuptorul incins in prealabil, primele 15 minute acoperite cu o folie de aluminiu si apoi inca 25-30 minute  fara folie si la foc mai mic, eu am facut friptura in acelasi timp cu gratinul de cartofi.

 Am servit friptura acompaniata de gratinul de cartofi si o salata de  varza cu rosii si castraveti. Pentru a face un aranjament mai dragut in farfurie am pus salata cu ajutorul inelului de inox pentru decor. Dupa ce am asezat salata adaugam gratinul de cartofi si friptura. Va doresc pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de cartofi cu friptura asortata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Miel la cuptor