Gratin de paine cu pere

de ianculubita in Dulciuri, 11 Noi 2013 | 5426 vizualizari

 

Am facut si alta data astfel de retete si mi-au placut;va recomand si voua sa le faceti, atunci cand nu aveti ingrediente pentru o prajitura mai delicata.

 

INGREDIENTE

  • 1 franzela mai veche
  • 5 pere mai mari
  • 5 oua
  • 750 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura zahar brun pentru decor
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de paine cu pere:

Perele spalate,taiate in jumatati,curatate de casuta cu samburi,taiate in felii nu prea subtiri,le lasam deoparte;intr-un bol batem ouale cu zahar,scortisoara si lapte cate putin;ungem cu unt o forma termorezistenta,asezam felii de paine taiate subtire,inmuiate in lapte cu ou iar intre ele punem felii de pere

Feliile de paine le asezam in vas pe verticala,putin inclinate,umplem golurile ramase cu pere iar deasupra rasturnam laptele ramas;lasam la cuptor 30min iar cand e aproape gata,scoatem vasul,presaram zahar brun si mai lasam cateva minute sa se caramelizeze.

Se poate servi si cald si rece.

TIPS-URI

1

mie mi s-a parut prea dulce pentru ca si perele au fost dulci; asa ca puteti reduce din zahar sau nu

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de paine cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]