Gratin de paine cu pere

de ianculubita in Dulciuri, 11 Noi 2013 | 5308 vizualizari

 

Am facut si alta data astfel de retete si mi-au placut;va recomand si voua sa le faceti, atunci cand nu aveti ingrediente pentru o prajitura mai delicata.

 

INGREDIENTE

  • 1 franzela mai veche
  • 5 pere mai mari
  • 5 oua
  • 750 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura zahar brun pentru decor
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de paine cu pere:

Perele spalate,taiate in jumatati,curatate de casuta cu samburi,taiate in felii nu prea subtiri,le lasam deoparte;intr-un bol batem ouale cu zahar,scortisoara si lapte cate putin;ungem cu unt o forma termorezistenta,asezam felii de paine taiate subtire,inmuiate in lapte cu ou iar intre ele punem felii de pere

Feliile de paine le asezam in vas pe verticala,putin inclinate,umplem golurile ramase cu pere iar deasupra rasturnam laptele ramas;lasam la cuptor 30min iar cand e aproape gata,scoatem vasul,presaram zahar brun si mai lasam cateva minute sa se caramelizeze.

Se poate servi si cald si rece.

TIPS-URI

1

mie mi s-a parut prea dulce pentru ca si perele au fost dulci; asa ca puteti reduce din zahar sau nu

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de paine cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata broccoli

de MarioC 1

ieri la 20:05

Placinte cu branza dulce - Bune ca la mama acasa

de laura_n 7

ieri la 13:58

Tiramisu Raffaello - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

ieri la 10:38

Aripioare de pui glazurate cu sos de soia - Delicioase și ușor de făcut

pe 11.08 la 09:36

TOP
utilizatori

RODIMUR

1172 puncte

Valclaudia

300 puncte

vasimur

207 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Budinca scotiana de scones cu unt si crema de oua