Gris cu lapte si dulceata

de Catalina L in Dulciuri, 11 Mai 2015 | 4604 vizualizari

 

O reteta de desert super rapida ...... amintire din copilărie

Griș cu lapte este un desert făcut din griș de grâu fiert în lapte.
Grișul cu lapte este consumat în Europa din timpurile Imperiului Roman, rețeta de preparare fiind descrisă în De re coquinaria.

De re coquinaria sau Ars Magirica este cartea de bucate cea mai veche care se cunoaște. Este scrisă în limba latină de un gastronom pe nume Marcus Gavius Apicius. Cartea originală a apărut în secolul I pe timpul împăratului Tiberius. Cartea nu doar că prezintă rețete culinare ci de asemenea prezintă mici trucuri folosite în bucătărie.

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 50 g de gris
  • 3 linguri de zahar
  • vanilie
  • dulceata de cirese
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gris cu lapte si dulceata:

Puneti la fiert laptele cu vanilia si zaharul.
Cand fierbe adaugati grisul in ploaie si amestecati cu un tel pana compozitia se ingroasa.
Preparati formele.

Puneti dulceata la fund apoi turnati peste ea grisul cu lapte.

Lasati sa se raceasca, apoi puneti la frigider minimum 2 ore.

Intoarceti forma pe o farfurie si serviti rece......

Pofta Buna!!!!




Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu lapte si dulceata" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si branza de vaci